Latest news              Kart-2-Car Challenge 2008.        


ACS racing komt met Kart-2-Car Challenge 2008

Chrono Karting, ACS-racing en RaceXpress.nl hebben de handen ineen geslagen om talentvolle coureurs te laten kennismaken met dé opstapklasse voor autosport: Formule Ford. Waar karting gezien wordt als kweekvijver voor de autosport, is Formule Ford de kraamkamer voor toekomstige formule-auto talenten. Diverse Formule1 coureurs begonnen hun loopbaan via de Formule Ford.

Om deze stap onder de aandacht en wellicht binnen bereik te brengen, hebben onderstaande organisaties gemeend deze twee takken van sport nader tot elkaar te brengen middels een competitie op basis van resultaten, behaald in het Chrono / KNAF Rotax Max Nederlands Kampioenschap 2008 met als hoofdprijs een ééndaagse test, in een Formule Ford, op het circuit van Zandvoort, presenteren zij: Kart-2-Car Challenge 2008

Kart-2-Car Challenge 2008 is een initiatief van: Autosport Centrum Schaijk, Chrono Karting en RaceXpress.nl


Formule Ford test Zolder 13-12-2007

We werden 1 dag voor de test gebeld door Bas van Kuppeveld van ACS racing of ik een formule ford test wou doen op het circuit van Zolder.
Het was de bedoeling dat we s’morgens rond 11 uur op de baan zouden zijn maar we stonden ruim 2,5 uur in de file bij Amsterdam. Rond 1 uur ’s middags kwamen we aan, het was gelukkig erg rustig waardoor ik goed kon wennen aan alles.

Maar als eerst gingen we op de parkeerplaats testen, omdat ik nog nooit eerder had geschakeld. Na veel oefenen kreeg ik alles redelijk goed onder de knie en mocht ik de baan op. De eerste paar rondes reed ik achter Chris Maliepaard aan om het circuit te verkennen. Ik had eerder die middag al een paar filmpjes van Chris gekeken daardoor wist ik de lijnen al een beetje, maar in de praktijk was het toch nog een stuk anders.

Na een rondje of 5 achter Chris te hebben gereden mocht ik alleen mijn rondjes voorzetten. Het ging elk rondje weer beter. Tijdens het rijden maakte ik nog wel schakel foutjes, maar ook dit werd elk rondje beter. Er zijn nog een hoop dingen die ik nog kon verbeteren, maar daar was niet meer genoeg tijd voor. Ik heb uiteindelijk door gereden totdat het zo donker was dat ik de bochten eigenlijk niet meer kon zien.
Het was een erg leuke dag en ik heb veel ervaring op gedaan, ik denk dat ik mag terug kijken op een goede test. En ik wil graag Bas, Gerard en Niels van ACS racing, en RaceXpress (voor het maken van de foto’s op de baan) bedanken.


De Formule Ford

In de Formule Ford leer je als coureur het echte racen. Snelheden van 230 km worden met deze race wagens dan ook moeiteloos gehaald.

De Formule Ford is gebouwd op basis van een buizenframe. De motor voor de A klasse is een direct ingespoten Ford Duratec 1.6 16V met ca 150 pk, en de first division klasse rijdt met een Ford Zetec 1.8 16V carburateur motor met ca 135 pk. De vierversnellingen zijn nog gewoon in H vorm handgeschakeld. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden slicks of regenbanden gebruikt van het merk Avon.

Formule Ford motor

De formule Ford is een race klasse die aantrekkelijk is voor publiek en sponsoren. Omdat de klasse verschijnt tijdens alle grote race evenementen wordt er zowel in de schrijvende pers als ook op de televisie aandacht besteed aan deze mooie reeks van wedstrijden. Voor een betrekkelijk laag sponsor bedrag bent u als sponsor al aardig in de belangstelling, ook mede omdat er ook hoge toeschouwers aantallen op de wedstrijden afkomen.

Formule Ford Duratec:

  • Chassis: buizenframe, merk vrij
  • Body: glasvezel
  • Gewicht: 495kg incl rijder
  • Motor: Ford Duratec 1600cc, 150pk
  • 4 versnellingen, H-patroon
  • 13 inch Avon slicks en regenbanden
  • volledig afstelbare wielophanging
  • minimale rijhoogte 40mm
  • schokdempers vrij

Mocht u dan ook na het lezen van deze internetsite en/of een bezoek aan het circuit besluiten Niek financieel te willen ondersteunen, willen wij u graag e.e.a. toelichten.
Copyright ©2008 - www.niekvos.nl